top of page

flanders film fest 2023

Razor Reel

ZAAL 1

 10.00 

 12.00 

 13.30 

 15.30 

 18.00 

 20.00

 22.15

ZAAL 2

 

 13.30 

 15.30 

 18.00 

 20.00 

 22.15  

TEAM LOU KRAMPUS (BEURS)

 

WEIRD SCIENCE

MANIAC

BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA

BLACK MOLD

THE PRINCESS BRIDE_POSTER.jpeg

THE PRINCESS BRIDE

Rob Reiner — USA — 1987 — 1.38u

Samen met een grootvader (Peter Falk) en zijn kleinzoon (Fred Savage) geraak je als kijker helemaal geïntrigeerd door het verhaal van prinses Buttercup (Robin Wright) en de simpele boerenknul Westley (Cary Elwes). Een hartstochtelijk verliefd koppel dat door het lot zowel in jaren als mijlen wordt gescheiden. In het magische koninkrijk van Florin moeten ze het kwaad bevechten om voor eens en altijd herenigd te worden. Geen simpele opdracht als net de grootste slechterik, prinses Humperdinck (Chris Sarandon), de touwtjes in handen heeft. 

BRIDE
Photo 2 Souvenir_6_jasper_vrancken__bert_aeles_filmgrade_prores_422HQ-00-02-55-440_web.jpg

MÉLIÈS D'ARGENT

GRATIS TOEGANG

'Villain' • Sparky Tehnsuko • Verenigd Koninkrijk • Drama, Fantasy • 10 minuten

'Welcome To Candy's' • Sabine Crossen • Frankrijk • Horror, Komedie • 13 minuten

'The Smile' • Erik van Schaaik • Nederland • Horror, Komedie, Animatie • 15 minuten

'Souvenir' • Jasper Vrancken & Bert Aeles • België • Horror • 17 minuten

'The Hand That Feeds' • Helen Hideko • Oostenrijk • Drama, Horror • 24 minuten

'Bookworm' • Javier Yañez Sanz • Spanje • Fantasy, Horror • 14 minuten

MELIES
80sMovie.jpeg

BACK TO THE 80s

PANELGESPREK OM 12:30 • GRATIS TOEGANG

Onze selectie van jaren 80 genrefilms brengt de iconische decenniumsfeer tot leven met een explosie aan klassieke cultfilms. Laat je tijdens Razor Reel onderdompelen in een flinke dosis nostalgie.

Maar dat is nog niet alles! We gaan verder dan alleen filmvertoningen, want we hebben ook een 80’s-panelgesprek voor je in petto. Onze deskundige gasten nemen je mee op een reis door de culturele impact van de jaren 80, van fashion statements, muziek en film tot politieke bewegingen en alles daartussenin. Je zult versteld staan van de invloed die dit tijdperk nog steeds heeft op de moderne wereld. Haal die walkman tevoorschijn, kom in je beste 80’s-outfit en maak je klaar om herinneringen op te halen of de glorie van de jaren 80 voor het eerst te ontdekken.

SHORTS
WHERE THE DEVIL ROAMS_POSTER.jpeg

WHERE THE DEVIL ROAMS

John Adams, Zelda Adams, Toby Poser  — USA  

2023— 1.33u

‘Where the Devil Roams’ neemt ons mee op roadtrip in het kielzog van een moordende circusfamilie ten tijde van de Grote Depressie. Een trippy en duistere tocht waarop ze het pad kruisen van de raarste individuen die allen op iets uit zijn en ze al rovend een spoor van bloed en verderf achter zich laten. 

DEVIL
filmposter-team-lou-krampus-2023-copy-scaled.jpg

TEAM LOU KRAMPUS

Sylvia Tops — België  

2023— 0.36u

‘Team Lou is een stripreeks, dat gaat over speurneuzen. De hoofdpersonages : Alex, Olivia, Boeh en Lou.

Krampus, een vreselijk monster dat eeuwen in een boek opgesloten zat, krijgt plots het daglicht weer te zien. Dat blijft uiteraard niet onopgemerkt, want chaos en angst heersen waar het monster zich laat zien. Wie in zijn klauwen valt is verloren.

DEVIL
TRIM SEASON_POSTER.jpeg

TRIM SEASON

Ariel Vida   — USA — 2023— 1.40u

Bij gebrek aan een job en perspectief zeggen een aantal twintigers toe om een maand grof geld te gaan verdienen met het snoeien van marihuana op een afgelegen, Californische boerderij. Zonder communicatiemiddelen en ver weg van de rest van de wereld realiseren de vrouwen zich al snel dat het landgoed meer geheimen verbergt dan enkel de wietplantages. Hun vet betaalde job draait uit op een intense strijd om uit de dichtbegroeide bossen te ontsnappen aan het dreigende kwaad. 

TRIM
WEIRD SCIENCE_POSTER.jpeg

WEIRD SCIENCE

John Hughes — USA — 1985— 1.34u

Gary en Michael, zijn twee typische maar ietwat vreemde tieners, worden af en toe gepest en zijn sociaal onhandig. Het zijn nerds die net iets te slim zijn voor hun leeftijd en totaal niet in de smaak vallen bij de meisjes. Om het tij te keren proberen ze hun geluk te beproeven door via de computer de perfecte vrouw te maken. Veel heb je daar niet voor nodig trouwens: een barbiepop, wat genialiteit en een goede computer volstaat al.   Lisa is het resultaat van hun kunnen. Ze ziet er niet alleen beeldig uit, ze heeft ook nog eens de perfecte vormen en kan bovendien hun wensen vervullen. Perfect in alle opzichten voor deze tieners. 

SCIENCE
BITE_POSTER.jpeg

BITE

James Owen — UK— 2023— 1.39u

Geliefden Nina (Shian Denovan) en Yaz (Nansi Nsue) zijn wat wel eens kleine criminelen wordt genoemd. Een diefstal hier en wat sjoemelen daar. Na een mislukte klus wordt Nina alleen op straat aan haar lot achtergelaten. Daar wordt ze opgepikt door de vriendelijke Beryl (Annabelle Lanyon), een oud vrouwtje dat goed bij kas blijkt te zitten. Nina en Yaz bedenken een plan om haar te overvallen, maar Beryl blijkt niet het makkelijke doelwit dat ze in gedachten hadden en verre van onschuldig... 

BITE
MANIAC_POSTER.jpeg

MANIAC

William Lustig  — USA — 1980 — 1.27u

Frank Zito is een diep verontruste en teruggetrokken eigenaar van een etalagepoppenwinkel in New York City. Frank leidt een gruwelijk dubbelleven als seriemoordenaar die vrouwen scalpeet om een collectie lugubere trofeeën te creëren. Gaandeweg krijgen we inzicht in het troebele verleden van Frank en de disfunctionele relatie met zijn moeder. Terwijl Franks moorddadige dwangmatigheid escaleert, zijn we als kijker getuige van steeds meer macabere gewelddaden.

BLUEVELVET
VERMINES_POSTER.jpeg

VERMINES

Sébastien Vanicek — Frankrijk — 2023 — 1.43u

De bijna 30-jarige Kaleb is geleidelijk uitgegroeid tot een eenzaat. Met zijn beste vriend heeft hij al lang geen contact meer en met zijn zus heeft hij constant ruzie over een erfeniskwestie. Al zijn aandacht gaat dan ook naar zijn grote passie: exotische dieren houden en kweken. Wanneer hij op een dag een bijzonder giftige en ook nog eens zwangere spin laat ontsnappen, staat al snel het hele woonblok in de banlieue op stelten. 

Vemines
image.png

BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA

John Carpenter — VS — 1986 — 1.39u

Jack Burton is een zelfverzekerde maar ietwat klungelige vrachtwagenchauffeur, die onbedoeld verstrikt geraakt in een gevaarlijke onderwereld in het Chinatown van San Francisco. Wanneer de verloofde van zijn vriend Wang Chi wordt ontvoerd door een eeuwenoude Chinese tovenaar, betreedt Jack samen met Wang de mysterieuze wereld van Chinese mythologie en martial arts. De twee moeten het opnemen tegen demonische krijgers, bovennatuurlijke krachten en de beruchte tovenaar Lo Pan, om het kwaad te verslaan. 

Big Trouble
IT LIVES INSIDE_POSTER.jpeg

IT LIVES INSIDE

Bishal Dutta  — USA — 2023— 1.39u

Sam (Megan Suri) wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse middelbare school en probeert haar Indiase familie en cultuur daar te verbergen. Tot Sams frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee en gooit de pot stuk op de grond, waardoor een eeuwenoude Indiase demon wordt ontketend. De gevolgen zijn gruwelijk en niemand is nog veilig. Kan Sam de demon vernietigen en Tamira redden? 

LIVES
Poster 70558c9828-poster.jpg

BLACK MOLD

John Pata — USA — 2023 — 1.32u

Fotografen Brooke en Tanner zijn wat met een hippe term ‘urban explorers’ wordt genoemd. Ze dringen verlaten gebouwen binnen om de verborgen schoonheid van lang vergeten locaties vast te leggen. Tijdens één van hun expedities stoten ze op ‘The Man Upstairs’, een ongure kraker die geen fan is van de onwachte bezoekers. De spanningen tussen beide partijen lopen op en rakelen bij Brooke ook angsten uit het verleden op. Geraakt ze zonder kleerscheuren uit de ruïne en zet ze meteen ook een punt achter haar verleden?  

BLACK
bottom of page