top of page

Razor Reel en MIFF

Razor Reel Flanders Film Fest is reeds meer dan tien jaar lid van

de Méliès International Festivals Federation (MIFF), een hecht netwerk

van 26 fantastische filmfestivals uit 19 landen, met een wereldwijd bezoekersaantal van meer dan 800.000. Daardoor is MIFF een vitale economische én culturele speler binnen de fantastische filmwereld.

De opdracht van het MIFF bestaat erin Europese fantastische filmproducties in heel Europa en de rest van de wereld te promoten. De federatie vervult deze opdracht via haar netwerk van festivals in Europa, haar ondersteunende leden in Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika én haar Méliès-prijzen voor opmerkelijke Europese genrefilms.

Als lid van het MIFF organiseert Razor Reel jaarlijks de Méliès d'Argent-competitie voor beste Europese fantastische kortfilm. Deze competitie is een erkenning van kwaliteit en creativiteit en genereert een unieke zichtbaarheid voor de film en hun regisseurs. De winnaar worden door alle festivals van de federatie, met inbegrip van de ondersteunende leden, in de kijker gezet. Daardoor wordt hun verspreiding over de hele wereld aangemoedigd.

Iedere winnaar van een Méliès d'Argent neemt tevens deel aan de competitie om de Méliès d'Or te winnen, de award die staat voor kwaliteit, creativiteit en verbeelding. In 2020 won "Last Dance" (Danny Gibbons & Alex Scott) op Razor Reel Flanders Film Fest de Méliès d'Argent. Een jaar later ging de kortfilm ook met de Méliès d'Or lopen in Sitges.

Winnaars Méliès d'Argent op Razor Reel

2023 — "Smile" (Erik Van Schaaik)

2022 — "Phlegm" (Jan-David Bolt)

2021 — "Brutalia, Days of Labout" (Manolis Mavris)

2020 — "Last Dance" (Danny Gibbons, Alex Scott) — Winnaar Méliès d'Or 2021

2019 — "Switch" (Marion Renard)

2018 — "Muil" (Jasper Vrancken, Steve De Roover)

2017 — "Le jour ou maman est devenue un monstre" (Joséphine Darcy Hopkins)

2016 — "The Problemless Anonymous" (Gary Robert)

2015 — "Splintertime" (Rosto)

2014 — "Sinnside" (Miguel Ángel Font Bisier)

2013 — "The Boy with a Camera for a Face" (Spencer Brown)

2012 — "8" (Raúl Cerezo)

bottom of page