top of page
Ons verhaal.png

Sinds 2008 organiseert Razor Reel op jaarlijkse basis het Razor Reel Flanders Film Fest.

Als Vlaams genrefilmfestival wil de vzw Razor Reel door middel van een brede, fantastische programmatie de genrefilm kenbaar maken bij het grote publiek, de genrefilmcultuur en de kennis over de genrefilm stimuleren door middel van focusprogrammaties, bijdragen aan de promotie van de genrefilm, een podium bieden aan debuterend talent en sociale cohesie bevorderen.

Doelstelling van het Razor Reel Flanders Film Fest is de verbeelding van het publiek prikkelen en stimuleren.

Als festival vertonen we zowel actuele langspeelfilms als kortfilms. Voor Razor Reel is het echter niet alleen
belangrijk om filmpremières te vertonen, maar eerder en vooral om een gecureerd overzicht te geven van de actuele stand van zaken van de genrefilm. Jaarlijks focussen we ons in de programmatie op actuele genrefilm thema’s, filmlanden die zich doen opmerken door hun genrefilm aanbod, vernieuwende genrefilm regisseurs, enz.,...Tevens vergeten we in de programmatie de geschiedenis van de genrefilm niet en wordt er hier ook aandacht aan besteedt.

Elke editie legt Razor Reel enkele bijzondere accenten in het programma. Denken we maar aan Trash Mahal, een filmprogrammatie met genrefilms uit Zuid-Azië.

Naast een uitgekiende filmprogrammatie is het Razor Reel Flanders Film Festival ook de uitgelezen plaats om mensen en films te bekronen. Als lid van de MIFF (Méliès International Festivals Federation) organiseren we elk jaar de Méliès d’Argent competitie waarbij we Europees kortfilmtalent in de kijker zetten.

Onze Young Blood competitie focust op debuterend genrefilm talent.


De Audience Award geeft de keuze aan het publiek en zet de publiekslieveling in de kijker.

Internationaal scoren we hoge ogen met onze winnaars. In 2021 won de Razor Reel Méliès d’ Argent Last Dance de Méliès d’Or Award voor beste Europese kortfilm te Sitges. Tevens merken we dat onze voorgaande Young Blood winnaars nu een succesvolle carrière uitbouwen in het internationale genrefilm landschap.

Geen filmfestival zonder gasten. Sinds 2008 mocht het festival reeds verscheidene internationale filmgasten verwelkomen waaronder Ben Wheatley, Martin Kemp, Robin Hardy en Nicholas Vince. In 2021 werd er een coronaproof oplossing gezocht voor de verwelkoming van Phil Tippett als grote internationale gast door middel van een live Q&A zoomsessie.

Wat vaststaat is dat het Razor Reel Flanders Film Fest reeds jarenlang zijn plaats veroverd heeft in het internationale filmlandschap en binnen Vlaanderen op jaarlijkse basis groeit. Met ruim 40 langspeelfilm vertoningen en 35 kortfilmvertoningen biedt Razor Reel jaarlijks een uitgebreide genrefilm programmatie.

bottom of page