top of page
melies.png

Het Razor Reel Flanders Film Fest is reeds meer dan 10 jaar lid van de Méliès International Festivals Federation (MIFF), een hecht netwerk van 26 fantastische filmfestivals uit 19 landen, met een wereldwijd bezoekersaantal van meer dan 800 000 bezoekers, waardoor het een vitale economische en culturele speler is in de fantastische filmwereld.

De opdracht van het MIFF bestaat erin Europese fantastische filmproducties in heel Europa en de wereld te promoten. De Federatie vervult deze opdracht via haar netwerk van festivals in Europa, haar ondersteunende leden in Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika, en haar Méliès-prijzen voor opmerkelijke Europese genrefilm

 

De festivals zijn belangrijke platforms voor genrefilms in hun respectieve regio’s. Ze werken allemaal nauw samen binnen het Federation netwerk, maar belichamen diversiteit en individuele artistieke identiteit door hun verschillende programmakeuzes, waaronder de selecties voor de Méliès competitie.

Razor Reel organiseert als lid van het MIFF jaarlijks de Méliès d’Argent competitie voor beste Europese fantastische kortfilm. Deze competitie is een erkenning van kwaliteit en creativiteit en genereert een unieke zichtbaarheid voor de film en hun regisseurs. De winnaars worden door alle festivals van de Federatie, met inbegrip van de ondersteunende leden, in de kijker gezet, waardoor hun verspreiding over de hele wereld wordt aangemoedigd.

Tevens neemt elke winnaar van een Méliès d’Argent deel aan de competitie om de Méliès d’Or Award te winnen.


De Méliès d’Or Award staat voor kwaliteit, creativiteit en verbeelding.

MELIES D'ARGENT  2023

The-Smile-Highres-poster-A3.jpg

THE SMILE (Erik Van Schaaik) – 2023 – NEDERLAND – 15 min. – STOP MOTION

 

Wanneer een wereldberoemde filmster ervan beschuldigd wordt zijn vrouwelijke medespelers op te eten, loopt zijn carrière op de klippen. Dat veegt zijn glimlach meteen van zijn gezicht!

VORIGE WINNAARS

bottom of page