top of page
Doorheen het jaar.png

Razor Reel is meer dan een filmfestival. Ook doorheen het jaar organiseren we heel wat activiteiten.

Kaleidoscope_Ad.jpg

Verken de diepten van de menselijke psyche in de film. Van psychologische thrillers tot horror en sciencefiction, onze Kaleidoscope “Mental Disorders” reeks neemt je

mee op een adembenemende reis door de complexiteit van de menselijke geest.

 

Laat je meeslepen door spannende verhalen en sta stil bij de diepgaande betekenis achter elk personage met zijn eigen strijd tegen dissociatie identiteitsstoornis, schizofrenie, en nog veel meer.

De Kaleidoscope “Mental Disorders” reeks wordt vertoond op 35mm in Cinema Lumière Brugge en wordt telkens voorafgegaan door een duidende inleiding.

KALEIDOSCOPE

TIMING_WEB KALEIDO.png

KWART VOOR NACHT

kwart voor.jpeg

Van zaterdag 27 januari tot en met zondag 10 maart 2024 vindt KWART VOOR NACHT plaats in de Poortersloge (Kraanrei 19) te Brugge.

 

Tijdens KWART VOOR NACHT duikt huiskunstenaar Yves Gabriels in de rol van dokter Frankenstein. Met een staalkaart van allerhande objecten en afbeeldingen doet hij een voorstel voor zijn "nieuwe mens". Twaalf kunstenaars dienen hem van antwoord veelal via zwart-wit fotografie.

 

Naast het werk van de huiskunstenaar zal er voornamelijk nieuw werk te zien zijn van Thomas Barbier, Kathleen Demey, Femke den Hollander, Judith Desmyttere, Jean Godecharle, Arnold Lybeer, Tim Neels, Kim Note, Paul Silance, Christian Tundula, Heleen Van Maele en Flo Vandenbussche.

 

En goed nieuws voor de filmliefhebbers want voor deze tentoonstelling wordt ook een nieuwe cinemazaal gebouwd op de gelijkvloerse verdieping van Exporuimte Poortersloge.

In Cinema Jean Van Eyck worden drie gratis zondag-matinees georganiseerd met films die de Razor Reel filmliefhebbers zeker zullen bekoren.

 

Op het filmprogramma, telkens om 14.00 uur in Cinema Jean Van Eyck:

  • Zondag 4 februari 2024 om 14.00u: ‘Bride of Frankenstein’ (1935)

  • Zondag 18 februari 2024 om 14.00u: ‘Das Wachsfiguren Kabinet’ (1924) - Met live piano begeleiding door Jozef Sercu

  • Zondag 3 maart 2024 om 14.00u: ‘Der Golem’ (1920)

Reserveren voor de gratis filmvertoningen kan via ccbrugge.be/kwartvoornacht.

Filmvertoningen met de medewerking van Pelliculot en Razor Reel Flanders Film Fest.

Met de technische medewerking van VTI Brugge.

 

Het college van burgemeester en schepenen en het beheersorgaan van Cultuurcentrum Brugge nodigen jou vriendelijk uit op de opening van de tentoonstelling ‘KWART VOOR NACHT’ op zaterdag 27 januari 2024 om 19.00 uur.

TIMING_KWARTVOORNACHT DER GOLEM.png
bottom of page