top of page

flanders film fest 2023

Razor Reel

ZAAL 1

 13.30 

 15.30 

 18.00 

 20.00 

 22.15 

ZAAL 2

 13.30 

 15.30 

 18.00 

 20.00 

 22.15 

TOPAKK_POSTER.jpeg

TRIGGERED (TOPAKK)

Richard Somes  — Filipijnen — 2023 — 1.53u

Onze protagonist is een gewezen special forces-agent die aan een posttraumatische stressstoornis lijdt en nu als veiligheidsagent werkt. In deze film hangt hij de held uit wanneer hij probeert het leven te redden van een vrouw die wordt opgejaagd door het corrupte doodseskader van de politie. In opdracht van een drugskartel knappen zij het vuile werkt op. Onze verlosser krijgt het hard te verduren, maar weet van geen ophouden. 

VHS
Photo 4 GNOMES_Still4.jpg

KORTFILMBLOK JUST SHORTS #1

GRATIS TOEGANG

'Gnomes' • Ruwan Heggelman • Nederland • Horror, splatter, komedie

'Doo Doo' • Jack Hsu • Taiwan • Horror, komedie

'Sucker' • Steve Oen • Nederland • Scifi, romantiek, thriller

'Moles' • Vanja Victor & Kabir Tognola • Zwitserland • Fantasy, komedie

'Zombie Method' • Pablo Olewski • Spanje • Horror, komedie

ZOMBIES
ConstantHoogenbosch.png

LEZING: DE BETEKENIS EN IMPACT VAN THE EXORCIST OP HORRORCINEMA

Constant Hoogenbosch

Constant Hoogenbosch zal tijdens het Razor Reel Flanders Film Fest een boeiende lezing presenteren over het iconische meesterwerk “The Exorcist”.  

Met zijn diepgaande inzicht en passie voor film zal Hoogenbosch de betekenis en impact van deze tijdloze horrorklassieker ontrafelen. Hoogenbosch zal het publiek meenemen op een intrigerende reis door de duistere sfeer, de angstaanjagende beelden en de culturele erfenis van “The Exorcist”. Als ervaren spreker zal hij zowel filmfanaten als nieuwkomers in het genre inspireren en informeren over de betekenis en impact van “The Exorcist”. Deze lezing belooft een fascinerende kijk op een film die vijftig jaar na dato nog steeds discussies op gang brengt en nachtelijke rillingen veroorzaakt.  

LEZING
MV5BNjdhYjQwZGUtZDRmZi00ZmY3LTk0MDktYjc4NGYzN2FjYmM1XkEyXkFqcGdeQXVyMTUzMDUzNTI3._V1_.jpg

BUT16MM

ENTER THE NINJA

Menahem Golan — USA — 1981 — 1.38u

"Enter the Ninja" is een actiefilm uit 1984 die draait om de Amerikaanse oorlogsveteraan Cole. Na het voltooien van zijn training in de geheimen van de Japanse ninjakunst, keert Cole terug naar de Filipijnen om zijn oude vriend en diens vrouw te beschermen tegen een wrede zakenman. Cole smijt al zijn ninjavaardigheden in de strijd om zijn vriend te redden en gerechtigheid te brengen. 

PROFANE
EIGHT EYES_POSTER.jpeg

EIGHT EYES

Austin Jennings — USA — 2023 — 1.26u

Cass (Emily Sweet) en Gav (Bradford Thomas) zijn op een late huwelijksreis in Europa en stoten daarbij in Servië op de joviale Peter (Bruno Veljanovski). Hij belooft hen persoonlijk mee te nemen naar plekken die de gewone toerist niet te zien krijgt. Een uitnodiging die bij elke horrorkijker alarmbellen doet afgaan, maar het jonge koppel ruikt geen onraad en gaat er toch op in. Het begin van een onheilspellende en ongemakkelijke trip. 

FAMILY
King_Kong_vs._Godzilla.png

BUT 16MM

KING KONG VS. GODZILLA

Ishiro Hôndo  — Japan — 2023 — 1.37u

‘King Kong vs. Godzilla’ is een klassieke Japanse monsterfilm uit 1962, waarin twee van 's werelds meest iconische monsters, King Kong en Godzilla, met elkaar in botsing komen. Alles begint met een Japans bedrijf dat King Kong naar Japan brengt om er een televisieshow te promoten. Eenmaal aangekomen op het schiereiland moet King Kong het onemen tegen Godzilla. Dit titanengevecht resulteert nog maar eens in de vernietiging van Tokio en alweer zijn de gewone mensen de dupe. Tot er plots een veel groter gevaar opduikt en King Kong noodgedwongen moet samenwerken met Godzilla om zichzelf en meteen ook de rest van Japan te redden. 

FAMILY
THE EXORCIST_POSTER.jpg

THE EXORCIST

William Friedkin — USA — 1974 — 2.02u

"The Exorcist," is een klassieker onder de horrorfilms gebaseerd op de roman van William Peter Blatty. Het verhaal draait om Regan, een jong meisje die bezeten raakt door een kwaadaardige demon. Terwijl haar gedrag verslechtert en haar toestand verergert, zoekt haar wanhopige moeder proffesionele hulp, maar zonder veel resultaat.  Vertwijfeld en overtuigd dat de aandoening van haar dochter bovennatuurlijk is, wendt Chris zich tot priester Damien Karras die ,samen met de ervaren duiveluitdrijver Vader Merrin,  de krachtige demon die Regan bezit, probeert te confronteren.  De film staat bekend om zijn schokkende en angstaanjagende scènes, iconische beelden en baanbrekende speciale effecten. Het is en blijft een mijlpaal in het horrorgenre, ook na 50 jaar, dat het publiek blijft boeien. 

SEPTIC
MV5BZjM1NWU5ODktMGQzMS00ZGE2LWE5ZGItNDFjMGI0NmFmNjE3XkEyXkFqcGdeQXVyMTQxNzMzNDI_._V1_.jpg

BLOODY MUSCLE BODY

BUILDER IN HELL

Shinichi Fukazawa  — Japan — 1996 — 1.02u

Een  verrassend telefoontje van zijn ex-vriendin onderbreekt zijn  dagelijkse training, maar de gespierde Shinji stemt ermee in om haar te helpen met haar onderzoek naar spookhuizen. Begeleid door een professionele helderziende bezoeken ze het verlaten huis dat ooit eigendom was van Shinji's vader, maar iets is daar aanwezig dat al 30 jaar zint op wraak. Meedogenloze gore wraak!  

Bloody
BIRTH REBIRTH POSTER.jpeg

BIRTH/REBIRTH

Laura Moss  — USA — 2023 — 1.38u

Rose (Marin Ireland) is een patholoog die liever met lijken werkt dan sociale interactie heeft. Ze heeft ook een obsessie: het reanimeren van doden. Celie (Judy Reyes) is een verpleegster die haar leven heeft opgebouwd rond haar levenslustige en kwebbelende zesjarige dochter Lila (A.J. Lister). Wanneer Lila op een tragische nacht plotseling ziek wordt en even later overlijdt, botsen de werelden van de twee vrouwen. Ze begeven zich samen op een duister pad waar geen weg terug is en waar ze moeten beslissen hoe ver ze willen gaan om het meest dierbare te beschermen. 

WOODS
HOMICIDAL HARRY_POSTER.jpeg

HOMICIDAL HARRY

Bob Vresilovic — USA — 2023 — 1.46u

Een geestelijk gestoorde man, gemarteld door de onophoudelijke stem in zijn hoofd en traumatische gebeurtenissen uit zijn kindertijd, spendeerde bijna zijn ganse leven in een gesloten instelling. Tot zijn grote verbazing komt hij plots in aanmerking om zijn vrijheid terug te krijgen, maar is hij wel klaar voor de wereld daarbuiten?

HARRY
bottom of page