top of page

Op zondag 29 oktober vindt de Fantasy-, Boeken- en Filmbeurs plaats tijdens het Razor Reel Flanders Film Fest. Ben je fan van fantasy, films, comics, scifi, horror, gadgets, anime en andere leuke collectibles? Dan verwachten we jou zeker tijdens de beurs!


De beurs loopt van 10u tot 18u • Gratis toegang
 

ONTDEK ONZE BEURSSTANDHOUDERS

ANDERE STANDHOUDERS

 • SVEN PEIRE - comics

 • VIC DEBLAERE - strips

 • KEVIN VAN DE KERCKHOVE - films/collectibles

 • BAS DE HOOP - engelse boeken/pockets (fantasy - role play game & skiff ) & DVD's (scifi-fantasy)

 • INGE HOUWEN - fantasy juwelen

 • SERGE VERBRUGGE - films/dvd's

AUTEURS /TEKENAARS DIE KOMEN SIGNEREN

Willy.jpeg

WILLY LINTHOUT

Hij is vooral bekend als tekenaar van de vedettestrip Urbanus, die hij al sinds 1982 samen met de gelijknamige Vlaamse komiek Urbanus maakt.

Linthout verkreeg ook lof van de critici voor zijn stripreeks Jaren van de olifant (2007),waarin de zelfdoding van zijn zoon het thema vormt. De reeks werd gebundeld in een boek en tevens vertaald in het Engels.

Willy Linthout komt o.a. 'De familie Super' signeren van 13u00-15u00

d422e099-f283-4b5d-ac4c-4510e045803c.jpg

ANN SMET

Na het laatste album van Urbanus richtte Willy Linthout zich met Ann Smet en Steven de Rie vanaf 2022 op de stripreeks De familie Super.

Ann Smet komt samen met Willy Linthout 'De familie Super' signeren van 13u00-15u00

Morgan.jpeg

MORGAN BLADE

Morgan Blade is het pseudoniem van Meaghann Baeken. Al van een jonge leeftijd is ze bezeten van alles wat met magie en fantasie te maken heeft. 

Tijdens een workshop gedichten schrijven in het vijfde leerjaar, kreeg ze de schrijfmicrobe te pakken. Kinderlijke gedichtjes groeiden uit tot Engelse fanfiction in haar tienerjaren, succesvolle deelnames aan schrijfwedstrijden en de stille droom om ooit een boek te schrijven. 

Die droom werd werkelijkheid in 2016, toen na veel zwoegen en afwijzingen van andere uitgevers haar debuut ‘Muse Academy en het geheim van Helikon‘ verscheen bij uitgeverij Kabook. 

Als beginnend auteur botste ze echter wel op de ontgoocheling dat een boek schrijven en gepubliceerd krijgen maar de eerste halve stap is van de lange weg die het schrijverschap is. Daarom richtte ze in 2017 Het Schrijverscollectief op. Dit is een groep voor en door schrijvers van eigen bodem die vooral samen naar evenementen trekken om zo de kosten wat te drukken. 

Benieuwd naar de avonturen van Meaghann/Morgan? Neem dan zeker een kijkje op haar website www.morganblade.com, volg haar op Facebook via haar auteurspagina Morgan Blade of via Instagram @meaghannbaeken. 

PetraDoom_4235_koenbroos-768x512.jpg

PETRA DOOM

Petra Doom schrijft fantasy, YA, poëzie en songteksten. Ze studeerde kunst- en cultuurwetenschappen, gefascineerd door de gelijkenissen en verschillen tussen culturen. In haar verhalen geeft ze graag oude, mythologische elementen een nieuwe twist.  

Ze debuteerde met de urban fantasy-trilogie Overstekers, waarin de hoofdrol is voor een bemiddelaar tussen mensen en mythologische wezens. Momenteel werkt ze aan de reeks Kinderen van Orpheus, waarin magie gevoed wordt door muziek. Deel 1, Het Lied van Ariane werd dit jaar laureaat bij de Leesjury.

Ontdek meer op: www.petradoom.be  

Jelmer.jpeg

JELMER PANMAN

Jelmer Panman (Helden op Papier) speelt al het grootste deel van zijn leven Dungeons & Dragons. Hij schrijft avonturen in zijn eigen campaignsetting: de wereld van Gebroken Licht, waar goden kunnen sterven en stervelingen goden kunnen worden. 

Dimitri.webp

DIMITRI BALCAEN

"Het klasje heeft de hele namiddag zitten luisteren naar de verhalen die uw zoon verzon."  

 

Met die woorden zette een kleuterjuf onbewust de piepjonge Dimitri Balcaen op het pad om schrijver te worden. Een levenslange droom die hij voor het eerst 
mocht waarmaken in 2018 met de lancering van zijn debuutreeks ‘Zusters van het Atoom’. Op het aanraden van Dirk Bracke bracht hij datzelfde jaar ‘Peter & Pan’ uit. 


Na het succes van de ‘Peter & Pan’-trilogie lanceerde hij nog andere reeksen zoals ‘Grimoire’ en ‘De Sterrenwacht’ die ook zeer positief werden ontvangen. 

Mathias.jpeg

MATHIAS MAHO  

Mathias Maho is een Vlaamse auteur met een grote liefde voor dieren. Hij is gespecialiseerd in antropomorfisme, waarbij hij de moeilijk bespreekbare onderwerpen in zijn verhalen toegankelijker maakt door ze toe te kennen aan dieren. 

Hij is tevens afgestudeerd copywriter, workshopleider met betrekking tot het gebruik van dieren in verhalen en presentator in een online boekenprogramma van Uitgeverij Zilverspoor. In 2023 zet hij de stap met zijn eenmansbedrijf Tone of Voice, waarbij hij boektrailers en kaftonthullingen maakt voor auteurs. 

Mathias is bekend voor zijn dark-fantasy reeks, Ruiters van de Nacht. Daarnaast is hij oprichter van het Plant-een-Boek initiatief, waarbij hij voor elke vijf verkochte boeken een inheemse boomsoort plant op plaatsen waar deze kunnen getijen. 

 

Je kan meer van Mathias ontdekken op zijn website www.mathiasmaho.com, op facebook onder @ruitersvandenacht en Instagram @Ruiters_vd_Nacht 

Pen.jpeg

PEN STEWART

Pen Stewart is de eerste fantasyauteur in de lage landen met een beurs van Literatuur Vlaanderen. Ze verzorgt dit najaar ook een langdurige auteursresidentie in een middelbare school i.o.v. Literatuur Vlaanderen 

Ze is tevens schrijfdocent fantasyschrijven bij Creatief Schrijven Antwerpen, geeft workshops op middelbare scholen, is schrijfcoach, leescoach middelbaar onderwijs, expert hoogbegaafdheid, Praeceptrix Phantasiae bij Buckminster college Brugge (een CLEA-initiatief), spreker, redacteur en kunstschilder. 

Ze debuteerde in 2017 met de fantasyroman “Wintercode”, die ze tevens illustreerde. In 2021 kwam haar YA-fantasy boek “Onderuniversum” uit, dat eind dit jaar een prequel krijgt met “De Distortiaanse Linie”.

 

Pen volgen als lezer en schrijver kan via www.penstewart.com (met nieuwsbriefmogelijkheid), op facebook @pen.stewart, op instagram @pen.stewart en op twitter via @StewartPen_ 

Vanessa.webp

VANESSA GERRITS

Vanessa Gerrits (°1989) is een Vlaamse auteur van fantasy voor Young Adults en feelgood voor volwassenen. Eén ding hebben al haar verhalen gemeen: zwijmelen is toegestaan! Al schuwt ze in haar YA-schrijfsels ook de bloederige confrontaties tussen bovennatuurlijke wezens niet ... Dat heet dan "balans", toch? 

Werner.jpeg

WERNER PEETERS  

Werner Peeters (1972) studeerde in 1999 af als doctor in de wiskunde aan de Universiteit Antwerpen, waar hij tot op heden les geeft. De schrijfmicrobe heeft hem al van jongs af te pakken, en sinds 1998 werkt hij als filmrecensent voor de site www.dvdinfo.be, waarvan hij intussen hoofdredacteur is. Hij is getrouwd met Jorrit. 

 

De Saga Van Nordland-serie bevat de volgende delen: 

 • De Dochter van het Licht (2019) 

 • De Dochter van de Duisternis (2019) 

 • Het Meisje van de Zwaarden (2020) 

 • Het Meisje van de Katten (in voorbereiding) 

auteursfoto 02.jpg

MARJO DE VROED

Marjo de Vroed is een Nederlandse auteur die al van kinds af aan verhalen schrijft. Zij leest en kijkt in haar vrije tijd graag naar detectives en heeft twee spannende verhalen geschreven voor een crimi-bundel. Haar hart ligt echter bij de kinderboeken. 

In 2019 resulteerde dat in haar eerste kinderboek en sindsdien zijn er meerdere boeken van haar hand verschenen.  

 

In 2022 brak ze door met een spannende boekenserie. Het donkere visioen en De gevaarlijke strijd zijn de eerste twee delen van een trilogie over Rowin Kelsie, een meisje dat afstamt van Keltische druïden en bijzondere krachten bezit.  

 

In het voorjaar van 2024 komt er een nieuw, magisch en spannend kinderboek van haar uit. 

379394741_1491367758071248_9128581918247169642_n.jpg

K.T. STERLING

K.T. Sterling vluchtte als kind graag weg in de fantasiewereld van boeken, tot ze op haar negentiende zelf de pen in de hand nam en begon te schrijven aan een steampunk/victorian high fantasy reeks. Zelfs na haar studie criminologische wetenschappen aan de universiteit van Gent en tijdens haar vele jobs bleef ze schrijven. Ze houdt ervan fantasy te verweven in al haar verhalen. Ze debuteerde met Meermintranen in 2020. Daarna schreef ze het eerste deel in de novellereeks Dochters van de Fae: Het Lot van de Roos in 2022. De Leerling van de Heks is het vervolg.

 
20220117 INGE SLEEGERS 300dpi - 0032.3.jpg

INGE SLEEGERS

Inge Sleegers (1984) debuteerde in 2019 met de Young Adult roman ‘De kilte van een zomernacht’ (Ambilicious LLP), een spannend verhaal over een uit de hand gelopen spel met een ouijabord. In haar schrijfsels vind je vaak maatschappijkritische thema’s terug. Zo verscheen er in 2022 van haar hand het e-boek ‘Bestemming onbekend’, een verhaal over huiselijk geweld. Haar laatste werken, ‘Wereld zonder water’ (2022) en 'Wereld Van Wanhoop' (2023) is een dystopisch tweeluik  waarin ze reflecteert over onderwerpen zoals klimaatverandering en vrouwenrechten. Inge vertelt over het schrijverschap het volgende: “Deze generatie jongeren is heel bewust bezig met de wereld waarin ze opgroeien, zowel op vlak van milieu als gelijke rechten voor iedereen. Dat bewonder ik. Met mijn romans wil ik aansluiten bij hun leefwereld en hen aanmoedigen tot kritisch denken.” Naast schrijven zet Inge zich in als communicatiemedewerker in de sociale sector.

 
 
IMG_0333.jpg

INA DE MAN

Ina de Man woont met haar man en twee katten in de rand rond Mechelen. Ze schrijft al heel haar volwassen leven, het begon met verhaaltjes voor haar kinderen en uiteindelijk schreef ze in 1995 haar eerste boek, die een jaar later meestreed voor de ‘Boekenuil’, een literatuurprijs voor eerstelingen.

In 2020 brak ze door als jeugdauteur met het spannende Ravenburcht, een historische thriller over twee nichtjes. Een jaar later mochten Kaat en Eva een nieuw spannend avontuur beleven in Wolvenhart en in 2020 volgde hun laatste avontuur Drakenbloed.

Ina leest zelf graag cozy mysteries en in 2021 schreef ze een reeks van 21 kortverhalen in haar geliefde genre. Cappuccino en Cupcakes was leuk om te doen, maar het kriebelde en ze wilde graag een echte whodunnit schrijven. Dat deed ze in 2023 met Moordboeket, die het midden houdt tussen cozy en thriller.

 

In de lente van 2024 komt haar eerste fantasy voor de jeugd uit.

 
 
DSC01085.JPG

EMMELIE ARENTS

Emmelie Arents is auteur bij uitgeverij Hamley Books, waar ze debuteerde met haar boek “Het Hart van de Adelaar”. Met haar fantasy duologie “De Woestijndief” en “De Meesterdief” en haar dystopian standalone “Amarant” belandde ze op de tiplijst van de Jonge Jury. Ze woont met haar echtgenoot en kat in België. Naast auteur is Emmelie ook zangeres en pianiste bij de band Solitude Within.

 

Haar vijfde boek, “De Geest van Versailles”, verschijnt in oktober.

 
 
Joke pangrazio.jpeg

JOKE PANGRAZIO

Auteur "De weg naar het onbekende"

Al heel haar leven kent Emervia niets anders dan het dorp Lovering. Haar ouders hebben haar daar verborgen om haar te beschermen tegen Heresan, een machtsbeluste, duistere man.
Ze zouden haar komen halen, maar na vele jaren wachten, is dat nog steeds niet gebeurd.

Emervia besluit haar lot in eigen handen te nemen en haar veilige thuishaven te verruilen voor de onbekende buitenwereld, vol gevaren die ze enkel uit boeken kent. In het holst van de nacht vertrekt ze om haar ouders te vinden.
Ze vindt een paar bondgenoten die haar helpen op haar reis. Maar al snel ontdekt ze dat niets zo eenvoudig is als het in eerste instantie leek.

Hoewel ze maar een vaag idee heeft van waar de magische stad Cathaichte zich bevindt, is ze vastberaden door te zetten om haar wortels te vinden. Met de vijand op de hielen, monsters op haar pad en duizenden vragen zonder antwoorden, is haar lot nog lang niet zeker.

 
 
Jade.jpeg

JADE DELECLUYSE

Auteur "De Rebellen van Tìr "

De Rebellen van Tìr gaat over een wereld waar licht en donker, goed en slecht, strikt gescheiden zijn. Een rebellie wil die scheiding wegwerken. Maar kunnen licht en donker wel samenwerken?

 
 
f-jessie.jpg

JESSIE VERAVERBEKE

Getrouwd, trotse mama van twee dochters.


Auteur van twee boeken.
- Auteur van Drakenbank (2023). Drakenbank is een Brugs drakenverhaal, uitgeven door uitgeverij Leonon. Het boek is geïllustreerd met allerlei drakentekeningen van Brugse kinderen. Dit maakt het boek nog zoveel mooier en ook zo bijzonder!
  -Auteur van Whisper (2016). Whisper is een fantasy roman en ook een paardenverhaal. Een verhaal dat zich in twee tijden afspeelt, het verre verleden en het heden. Dit boek werd gesteund door Knocke Arabians, thuis van o.a. wereldkampioen QR Marc. Werd uitgebracht onder een pseudoniem en was een samenwerking met uitgeverij Bonte.
 

Voor 2011 was ik vooral gepassioneerd door fotografie (hobby). Geboeid door de schoonheid van deze dieren nam ik steeds mijn camera mee, tot mijn oude, robuuste, maar favoriete spiegelreflexcamera brak. Het toestel was niet te vervangen omdat het niet meer in de handel verkrijgbaar was.
 

Ik hou van tekenen en schilderen, al sinds mijn kindertijd. Hedendaags is het echter een leuke afwisseling tussen schrijven, tekenen en schilderen. 

 
 
herbert.jpeg

HERBERT STALJANSSENS

Striptekenaar/Illustrator

- Circle of life 

- Circle of life 2 Stoppen en kijken

- Parallelle Wereld 

- Onderweg

 
 
Nicholas.jpeg

NICOLAS VERHAEGHE

Cartoonist

- Cartoona Corona

 
 
Geinze.jpeg

GEINZ

Cartoonist

- De Rosse Ridder

- Inspecteur Blomme

 
 
Robin-Schalk-bij-StoryLand.jpg

ROBIN SCHALCK

Robin Schalk is geboren en getogen in het bourgondisch Breda in Nederland.


In zijn vrije tijd uit hij zijn liefde voor creativiteit via diverse disciplines zoals fotografie en het schrijven van romans. Dankzij zijn voorliefde voor internationale films en spannende boeken van onder andere Michael Crichton, Stephen King en Dan Brown heeft hij een authentieke, filmische schrijfstijl ontwikkeld.

Zijn schrijfwerk is meer dan eens een reflectie van het vuur dat in hem woedt. Het concept achter zijn debuut, Ziel zonder naam, kwam niet geheel toevallig toen hij door een vretende ziekte maandenlang thuis kwam te zitten. Zijn machteloosheid perste zich via zijn digitale pen naar buiten en leidde tot deze onvoorspelbare zoektocht naar inzicht in de menselijke ziel.

Auteur van "Ziel zonder naam"

 
 
Ruben-Jacobs-bij-StoryLand.jpg

RUBEN JACOBS

Auteur van "De tweede kans"

Stel dat er een tweede wereld, parallel aan de onze bestaat, met enkel een tijdsverschil. Veronderstel ook dat je een portaal vindt die je naar deze wereld kan brengen, alleen kom je daar in de tijd van de Romeinen terecht. Wat ga je doen als je weet hoe je de geschiedenis van deze wereld gaat verlopen?

12de eeuw. De geschiedenis herhaalt zich deels. Iedereen die ooit geleefd heeft krijgt nog een kans om zich te bewijzen. De wereld is hetzelfde, maar er is een groot verschil: de vidar, een bloem die mensen honderden jaren in leven kan houden. Op deze manier worden de meest succesvolle wereldleiders zoals Caesar, Karel de Grote, Ardashir, Chandragupta, Taizong, Dzjengis Khan en nog vele anderen quasi onsterfelijk en leiden ze hun rijk veel verder de geschiedenis in.
Het hoofdpersonage is de zoon van een tijdreiziger en beschikt over veel meer kennis, wat hem een machtig man maakt, die veel goed, maar ook kwaad kan doen.

 

Qua originaliteit kan dit boek tellen. Boeiend van begin tot einde. Ruben Jacobs heeft hiermee nog een pareltje voor de fantasieliefhebbers voortgebracht.

 
 
coverfoto 2.jpg

AXEL WATTEEUW

Auteur van "Nog een Boek over de Jaren 80"

Dit is niet het eerste boek over de jaren 80 en het zal wellicht niet het laatste zijn. Er is een overvloed aan boeken over dit decennium.


Boeken over politiek, over muziek, over mode, over films. “Nog een Boek over de Jaren 80” onderscheidt zich van zijn concurrenten op de boekenplank omdat het weg stapt van de beproefde formule over hoe zo’n boek er hoort uit te zien.
In zijn typerende onverbloemde schrijfstijl neemt auteur Axel Watteeuw, berucht als cultblogger 80sGeek, je mee op een nostalgische, maar eigenzinnige reis doorheen zijn jaren 80. Over hoe het toen echt was om als geek op te groeien. Geschreven vanuit de buik, en met het hart op de tong.


De auteur groeide op in de Belgische kuststad Oostende als kind van ouders die in de Horeca werkten. Bijgevolg spendeerde hij zijn jeugd in de Oostendse cinema, in de lunaparken, voor de televisie en met zijn neus in een stripverhaal. Daarom komen deze thema’s uitgebreid naar voor.
Aan de hand van interviews met experts in hun veld wordt dieper op enkele thema’s ingegaan.


Om zijn verhaal vorm te geven doet Axel Watteeuw beroep op fotografe Karen Reyniers (justk photography) die het boek rijkelijk van professionele foto’s voorziet. Ook verlenen verschillende getalenteerde artists hun medewerking met originele art.


Het voorwoord is geschreven door Lectrr, de huiscartoonist van De Standaard en het scherpste potlood van België.

 
 
thumbnail_Screenshot 2023-07-12 at 13.56.30.jpg

STRIPTEKENAARS SYNTRA WEST

Diverse striptekenaars "Cursus Striptekenen"

 
 
bottom of page