top of page

WIJLEN LEE SUN-KYUN NOG TE ZIEN IN HORRORFILM

Net voor nieuwjaar werd de filmwereld opgeschrikt door de dood van de 48-jarige Parasite-acteur Lee Sun-kyun die dood werd aangetroffen in zijn auto, wellicht door zelfmoord met koolmonoxidevergiftiging.

Hoewel het publiek hem wereldwijd kende van zijn rol als de rijke vader Mr. Park uit Parasite, werd hij de laatste maanden van zijn leven opgejaagd door de Koreaanse politie en pers vanwege vermeend cannabisgebruik en -bezit. Het conservatisme in Zuid-Korea verbiedt recreatief drugsgebruik nog steeds met zwaar straffen en de media-aandacht was genoeg om zijn carrière te beëindige.

Parasite-regisseur Bong Joon-ho heeft opgeroepen tot een onderzoek naar de verdachte omstandigheden en wanpraktijken van de politie rond Lee's dood en tot hervormingen van de Koreaanse wetten. Bong regisseerde Lee niet alleen in Parasite, hij beval hem ook aan voor diens hoofdrol in zijn Jason Yu's debuutkomedie-horrorfilm Sleep, die goed werd ontvangen door de bezoekers van het filmfestival van Cannes en door Bong zelf.


17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page