top of page

STREAMINGTIP : PIRANHA

We zullen het voortaan op de Razor Reel-site geregeld hebben over kijktips die je op streamingdiensten vindt. Toegegeven, door het hoge aanbod zie je vaak door het bos de bomen niet meer. Kritiek die zeker en vast geldt voor Amazon Prime waar je werkelijk massa's tijd moet spenderen in het scrollen vooraleer je er iets vindt.

Een tijdje geleden kocht Amazon Prime de catalogus van MGM op. De meeste van deze titels zijn te bekijken door een huursysteem, maar mondjesmaat worden ook enkele titels gelost die deel uitmaken van het gratis pakket zoals bijvoorbeeld deze Piranha.

Deze film uit 1978 is natuurlijk niet meer dan een variant op Steven Spielbergs Jaws, maar de man die achter de camera was wel Joe Dante. In 1978 was hij niet meer dan het hulpje van Roger Corman, maar wel al kenner en liefhebber van B-films en dat merk je in deze film die gemaakt werd met het luttele budget van 660.000 dollar maar al te goed. Achteraf zei Spielberg dat Piranha de beste Jaws-parodie was die hij ooit zag. De rest is geschiedenis want Spielberg was later als producent bereid om geld te stoppen in Gremlins, wat het grootste succes uit de carrière van Dante zou worden. 


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page