top of page

Jason Yu's "Sleep" als Razor Reel crush / Coup de coeur BIFFF 2024Donderdag werd het volledige programma van het BIFFF (BRUSSELS INTERNATIONAL FANTASTIC FILM FESTIVAL) bekend gemaakt. Wij zijn alvast enorm onder de indruk van het programma (meer info: https://www.bifff.net/program/) en kijken uit naar het festival dat zal plaatsvinden van 9 april tot en met 21 april @ Paleis 10 (Heizel, Brussel).


Als bevriend fantastisch filmfestival mochten wij ook dit jaar onze "Razor Reel Crush" uit het programma kiezen en deze film zetten we uiteraard graag in de kijker.


Onze keuze is gevallen op "Sleep" (Jason Yu). Volgens Bong Joon-Ho is "Sleep" één van de meest unieke horrorfilms die hij in de afgelopen 10 jaar gezien heeft en dit kunnen wij alleen maar beamen!


In "Sleep" volgen we Soon-jin en Hyun-su die net getrouwd zijn en het leventje leiden dat we doorgaans associëren met de tortelduifjes op het einde van een Hugh Grant-film. Samen met hun schattig keffertje Pepper, leven ze in perfecte symbiose met elkaar. Geen enkel wolkje aan de lucht van het koppel. Althans, toch niet overdag… Want ’s nachts begint Hyun-su zich nogal vreemd te gedragen. Eerst met praten in zijn slaap, wat gemakkelijk door de vinger te zien is. Daarna, al ietsje vervelender, met toertjes slaapwandelen. De ene nacht zijn die vies, wanneer hij bijvoorbeeld de frigo plundert met de subtiliteit van een neushoorn, de andere nacht dan weer potentieel dodelijk, wanneer hij uit het raam wil springen. En soms ronduit afgrijselijk, wanneer hij Pepper met huid en haar oppeuzelt… Maar Soo-jin, als échte krijgster der liefde, geeft niet meteen de brui aan haar huwelijk, ondanks het gebrek aan slaap. Op het programma: een slaapkliniek en een nachtelijke dwangbuis voor de toekomstige papa. En oh ja, want dat zijn we nog vergeten te vermelden: Soo-jin is hoogzwanger en ziet haar baby liever niet eindigen als middernachtsnack van manlief…


"Sleep" is een fantastische film die je moet gezien hebben en die vorig jaar reeds hoge ogen scoorde tijdens "La Semaine de la Critique" (Cannes Film Festival 2023) alsook geprogrammeerd werd tijdens het Toronto International Film Festival (Midnight Madness).

Een must see dus!

Ben je benieuwd naar de trailer? Bekijk die dan hier:"Sleep" wordt vertoond op dinsdag 16 april om 18u30.36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page