top of page

Have a merry, scary Christmas

Bijgewerkt op: 19 dec. 2023

De feestdagen naderen met rasse schreden en dat betekent dat het tijd is om jezelf te verwennen met wat extra gezelligheid, en wat is nu gezelliger dan het kijken van enkele leuke kerstfilms!

Met Razor Reel brengen we jou alvast in de juiste sfeer en geven we je graag enkele filmtips uit het Razor Reel verleden die perfect passen bij het feestseizoen!


Have a merry, scary Christmas!ANNA AND THE APOCALYPSE (c) TMDB


"Anna and the Apocalypse" is een unieke en opgewekte film die filmgenres combineert op een manier dat je het niet zou verwachten. De film begint als een klassiek coming-of-age verhaal in het slaperige stadje Little Haven, waar de slimme en dappere Anna zich voorbereidt op haar toekomst na de middelbare school. Alles lijkt normaal tot op een dag, tijdens de kerstvakantie, een zombie-apocalyps uitbreekt.


Te midden van het chaos van de ondoden, slaat "Anna and the Apocalypse" een verrassende toon aan door zijn verhaal te verweven met muzikale nummers en zwarte humor. Ja, je hebt het goed - het is een kerstmusical met zombies! Anna en haar diverse groep vrienden, waaronder haar beste vriend John, haar ex-vriend Nick, en de cheerleader Steph, moeten nu niet alleen overleven maar ook hun weg banen door zowel de ondoden als de uitdagingen van de volwassenheid.


De film is een mix van komedie, horror, en hartverwarmende momenten, met catchy liedjes die de chaos van de apocalyps begeleiden. Anna's reis is niet alleen een strijd om te overleven, maar ook een ontdekking van vriendschap, liefde en de kracht van muziek, verpakt in een feestelijke kerstsfeer.
A CHRISTMAS HORROR STORY (c) TMDB


"A Christmas Horror Story" neemt de traditionele kerstgedachte en draait deze op zijn kop in een meeslepende anthologiefilm. Terwijl de winterse sneeuw valt, weeft de film vier huiveringwekkende verhalen samen, allemaal doordrenkt met een duister geheim dat de vrolijke vakanties scheidt van nachtmerrieachtige verschrikkingen.


In het eerste verhaal volgen we de zoektocht van een nieuwsverslaggever (William Shatner) die een kerstboomverkoopplaats onderzoekt, waar vreemde en bovennatuurlijke gebeurtenissen plaatsvinden. Wat begint als een ogenschijnlijk onschuldige reportage ontaardt in een angstaanjagend mysterie.


Het tweede verhaal introduceert ons bij een gezin dat vast komt te zitten in een afgelegen huis in het bos, waar een kwade geest hun kerstviering verstoort. Terwijl ze worstelen om te overleven, worden familiebanden op de proef gesteld.


Het derde verhaal volgt een groep tieners die een schoolgebouw binnendringen, vastbesloten om het geheim achter een eeuwenoude legende te ontrafelen. Terwijl ze dieper graven, ontdekken ze dat sommige mythen misschien wel waar zijn, en het kwaad dat hen omringt, wordt angstaanjagend werkelijkheid.


Tenslotte werpt het laatste verhaal een blik op de Noordpool, waar de altijd vrolijke Kerstman (George Buza) een wel heel ongewone strijd moet aangaan om zijn werkplaats te beschermen tegen een dreigende dreiging.


"A Christmas Horror Story" brengt de feestelijke en enge elementen op briljante wijze samen, waarbij de grens tussen kerstvreugde en duistere horror vervaagt. Met een mix van spanning, humor en onverwachte wendingen is deze film een onconventionele toevoeging aan het kerstgenre, die kijkers meeneemt op een enge en vermakelijke rit door de donkere kant van de feestdagen.
DEATHCEMBER (c) TMDB


"Deatchember" is een boeiende en gedurfde film die de feestelijke sfeer van december op zijn kop zet. In deze anthologiefilm worden twaalf korte verhalen verteld, elk verbonden door een sinistere draad van donkere humor, horror en zwarte komedie die de traditionele blijdschap van de feestdagen ondermijnt.


Elk verhaal in "Deatchember" neemt de kijker mee op een unieke reis, variërend van surrealistische scenario's tot macabere vertellingen, waarin de kerstvreugde wordt uitgedaagd door onverwachte wendingen en grimmige plotontwikkelingen.


Een van de verhalen volgt een ongelukkige Kerstman die op zoek is naar een vervanging voor zijn vermiste rendieren, wat leidt tot een reeks onfortuinlijke gebeurtenissen. In een ander verhaal ontdekt een groep vrienden een mysterieuze kerstwinkel die de geheimen van hun verleden onthult. Terwijl de nacht vordert, komen demonische sneeuwpoppen tot leven, familiebijeenkomsten ontaarden in absurde chaos en de geest van Kerstmis wordt meedogenloos uitgedaagd.


"Deatchember" viert de onconventionele kant van de feestdagen en mengt zwarte humor met angstaanjagende elementen, waardoor het een must-see is voor degenen die op zoek zijn naar een verfrissende kijk op de traditionele kerstfilm. Met elk kort verhaal dat een eigen duistere twist toevoegt, is "Deatchember" een enerverende rit door een onverwacht hoekje van de decembermaand, waar de lach en de rilling hand in hand gaan.
GREMLINS (c) TMDB


"Gremlins" is een heerlijk eigenzinnige kerstfilm met een ondeugende twist. De film begint wanneer de jonge Randall Peltzer een uniek kerstcadeau vindt in Chinatown: een schattig, harig wezentje genaamd Gizmo. Maar er zijn strikte regels aan verbonden: geen blootstelling aan fel licht, geen water, en absoluut geen eten na middernacht. Wanneer deze regels worden overtreden, verandert de vredige kerstperiode in een chaos van komische horror.


De schijnbaar onschuldige Gizmo vermenigvuldigt zich en transformeert in de ondeugende Gremlins, kleine wezentjes die gek zijn op ravotten en kattenkwaad. Wat begint als een schattig kerstavontuur ontaardt in een hilarische strijd om de stad Kingston Falls te redden van de ondeugende Gremlins, die alles op hun pad vernielen.


Met een mix van zwarte humor, spanning en een vleugje sentiment, is "Gremlins" een unieke toevoeging aan het kerstfilmgenre. De film omarmt zowel de gezelligheid van de feestdagen als de capriolen van de Gremlins, wat leidt tot een onvergetelijk kerstavontuur dat zowel jong als oud zal bekoren.

Comments


bottom of page