top of page

Filmbazaar 23

Bijgewerkt op: 16 dec. 2023Het begint al een klein beetje een gewoonte te worden.   Filmbazaar in november. Niet zomaar een filmmarkt in november, maar een filmmarkt in het warme Goa, Indië.  Komt daarbij dat deze markt samengehouden wordt met het IFFI (internationaal Film Festival India), ook al in Goa en dus heb je een 5-daagse gevuld met films, netwerkmomenten en tal van ontdekkingen. Een gebeuren waar ik heel graag naar toe ga.


Ook dit jaar mocht ik weer van de partij zijn op deze Indische hoogmis.  En een hoogmis was het wel. Vanuit de niet Indische films onthoud ik vooral We have never been Modern en Concrete Utopia.  Beiden festival films die al een tijdje mee draaien in het circuit maar die ik nog moest inhalen.  De filmbazaar zelf was dan weer het huis voor tal van Indische films die ik graag een kans wil geven op het komende festival, maar goed het is altijd kiezen uiteraard.  The Investigator lijkt me alvast een mooie kanshebber voor Trash Mahal, maar het is ook uitkijken naar Bokshi, van Razor Reel oudgediende Bhargav Saikia, die reeds in 2015 met zijn kortfilm Awakenings, op het Razor Reel Festival stond te pronken.  Bokshi is bijna 10 jaar na datum zijn eerste langspeler en wat ik er tot nu toe van te zien kreeg, doet me vermoeden dat dit ook wel een kanshebber zou kunnen zijn.


En over Razor Reel vrienden gesproken.  Het was uiteraard een blij weerzien met Anshuman en Sheba Ghosh, die beiden hun film vorig jaar presenteerden op ons Festival, naast tal van internationale filmvrienden uiteraard.   De zestiende editie mag dan nog maar net achter de rug zijn, zelf ben ik alweer volop aan het uitkijken naar de volgende editie.9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page