top of page

February 29 ( 2 Wol 29 il)


 

 

Je zal maar geboren zijn op een dag als vandaag.   Echt oud worden gaat alvast niet lukken en veel verjaardagsfeestjes geven moet je ook al niet doen. Maar in de Zuid-Koreaanse prent February 29  uit 2006 krijgt het horror personage het ook nog eens aan de stokken met een legioen aan geesten en ander ongewenste entiteiten.   Want net doordat ze geboren is op die ene dag in februari heeft ervoor gezorgd dat ze ook over bovennatuurlijke krachten bezit. 

 

Op het afgelegen eiland waar ze het graf van haar moeder gaat bezoeken, ziet ze allerlei vreemde zaken die verband houden de mysterieuze sterfgevallen van heel wat mensen doorheen de jaren. Iedere vier jaar op 29 februari komt er een dode bij.  Samen met twee detectives moet ze voor het einde van avond proberen om het mysterie te ontrafelen. Ondertussen moet ze ook leren leven met haar nieuw ontdekte bovennatuurlijke gave.

 

Dat 29 Februari, een schrikkeldag, inspeelt op de folk horror mag duidelijk wezen en deze film is dan ook ideaal kijkvoer voor deze avond, al zou je je ook kunnen laten verleiden om naar Leap Year uit 2010 te kijken, horror van een ander soort dan wel.


ps : Voor de echte die-hards van he schrikkeljaar, zoek ook eens naar 29 February uit Kerala (Indië) ook alweer Folk horror, maar dan wel op z'n Indisch uiteraard. OF nu we toch aan het reizen zijn, 29 February 229 een Chinese TV reeks die verdacht veel doet denken aan Groundhog Day.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page