top of page

David Bruckner regisseert remake The Blob

David Bruckner zal de remake van de iconische sciencefiction-horrorfilm The Blob regisseren. Volgens The Wrap zal de filmmaker, bekend van eerdere genretitels als The Ritual, The Night House en Hellraiser, ook het script schrijven voor deze moderne versie van de cultfilm.


Het plot is nog strikt geheim, maar verwacht wordt dat hij zowel inspiratie zal putten uit de film van Irvin Yeaworth uit 1958, waarin Steve McQueen zijn eerste hoofdrol speelde, als de vorige remake uit 1988. Beide verhalen draaien om de inwoners van een klein dorpje in Pennsylvania waar een ongewone buitenaardse levensvorm chaos veroorzaakt. Het vraatzuchtig en geleiachtige “slijm” dat alles op zijn pad opslokt, wordt steeds groter en agressiever naarmate het meer consumeert.


Met zijn B-film esthetiek en eenvoudige benadering van visuele effecten werd The Blob snel populair bij het publiek, hoewel critici destijds minder lovend waren. Bij de release werd geschat dat de film ongeveer $4 miljoen heeft verdiend met een budget van $110.000. In 1972 regisseerde Larry Hagman, ster van Dallas, een vervolg getiteld Beware! The Blob.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page