top of page

ZOMBIES FROM SECTOR 9

2020
Horror - 80 min.
Regisseur
Rob Ceus
Distributeur
Rob Ceus
Cast
Manoush Sébastien Godin
Alex Wesley Taal Engels
Ondertitels Nederlands

Vind ik niet leukNiet geweldigGoedZeer goedGeweldig

Het stadje CrittersVille krijgt midden jaren ‘80 bezoek van slechtgeluimde aliens welke het gemunt hebben op de aanwezige kerncentrale, een combinatie met dodelijke afloop en een totale quarantaine tot gevolg voor de lokale bevolking. Alsof deze kernramp nog niet desastreus genoeg was staan de doden op om zich tegoed te doen aan de overlevenden, plunderen en verkrachten raiders naar hartenlust, en is de ganse streek stilaan herdoopt tot een oord van waanzin en dood. Enkele jaren later ontmoeten we Bookwalter, ooit een nutteloze schooier, maar door deze extreme omgeving herboren als zombieslachter en raidervijand op zoek naar uit uitweg uit deze hel! Een weg bezaaid met ledematen, lijken en liters bloed in deze uiterst ambitieuze undergroundfilm van eigen bodem.

Ruim drie jaar in de maak en ooit mikkend op de titel om als eerste Vlaamse zombiespeelfilm door het leven te gaan, maar tal van tegenslagen, cast en crewwissels en onvoorziene gebeurtenissen zorgden voor een eindresultaat met veel vertraging.

Anno 2020 werpt Rob en Inge hun volharding en ambitie eindelijk zijn vruchten af te werpen en presenteren ze de horrorwereld hun Vlaamse antwoord op The Dead Next Door. Zombies, aliens, explosies, gore en rijkelijk bloedvergieten staan centraal in dit uiterst gewaagde huzarenstukje welke zijn ernstig beperkt budget vele malen weet te overstijgen en waarin de liefde voor horrorfilms duidelijk zichtbaar is in ieder frame. Voor fans, door fans!

bottom of page