top of page

MARTYRS LANE

2021
Horror- 96 min.
Regisseur
Ruth Platt
Distributeur
LevelK
Cast
Denise Gough Steven Cree Hannah Rae
Taal Engels Ondertitels Geen

Vind ik niet leukNiet geweldigGoedZeer goedGeweldig

Gebaseerd op de gelijknamige kortfilm uit 2019, brengt Martyrs Lane ons het verhaal van de jonge Leah, een tienjarige meid die eenzaam opgroeit op een groot landgoed. Hoewel er in het huis overdag een drukte van jewelste is, voelt de kleine Leah zich nogal eenzaam, temeer er een druk hangt van onuitgesproken trauma’s en problemen. Leah kan zich er doorheen sleuren dankzij haar denkbeeldige vriendin. Alleen is die vriendin soms een beetje té tastbaar en heeft ze ook kennis van de zaken waar er niet over gepraat wordt in huis. Hier wordt Leah zonder het te beseffen slachtoffer van en lijkt hulp ver weg te zijn.

Ruth Platt debuteerde in 2015 als regisseur met The Lesson, maar ook als actrice (in onder andere The Pianist) heeft ze al een mooi palmares. Alle ogen worden hier gericht op Kiera Thompson die als de jonge Leah haar filmdebuut waarmaakt. Ook tegenspeelster Sienna Sayer zet een voortreffelijke prestatie neer.

Leah, 10, lives in a large vicarage, full of lost souls and the needy. In the day the house is bustling with people; at night it is dark, empty, a space for Leah’s nightmares to creep into. A small, nightly visitor brings Leah comfort, but soon she will realise that her little visitor offers knowledge that might be very, very dangerous

bottom of page