top of page

KINGDOM OF THE SPIDERS

1977
Sci-Fi/ Horror - 97 min.
Regisseur
John ‘Bud’ Cardos
Distributeur
Bevrijdingsfilms
Cast
William Shatner Tiffany Bolling Woody Strode
Taal Engels Ondertitels Geen

Vind ik niet leukNiet geweldigGoedZeer goedGeweldig

In Alle Remmen Los neemt Jan Verheyen je mee op stap in de wonderlijke wereld van de exploitatiefilms.Als toemaatje programmeren we ook een minder gekende B-film uit deze periode : Kingdom of Spiders.

Het is niet de compleet over de top, gekke film waarvan je wenkbrauwen gaan fronsen, maar een degelijk, goed onderbouwd spektakel dat mooi gebruik maakt van de tijdsgeest. Een kleine slaperig stadje, diep in Arizona wordt men plots opschrikt door een leger van agressieve tarantulas. De beestjes gaan destructief te werk en willen de stad volledig overnemen. Terwijl de bevolking gebukt gaat onder de dodelijke angst houdt de lokale dierenarts het hoofd koel en probeert deze een oplossing te zoeken voor het kruiperige probleem.

Deze B-film heeft z’n status vooral te danken aan de vele beestjes die je constant over het scherm ziet kruipen. Nochtans had deze minder gekende film destijds een geweldige troef in handen. Niemand minder dan William Shatner (Captian Kirk) nam de hoofdrol op zich nadat Star Trek de deuren sloot in ’74 en kort voordat de er sprake was van de eerste Star Trek film.

bottom of page