top of page

EVENT HORIZON

1997
Sci-Fi- 96 min.
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Distributeur
Bevrijdingsfilms
Cast
Laurence Fishburne Sam Neill Kathleen Quinlan
Taal Engels Ondertitels Nederlands

Vind ik niet leukNiet geweldigGoedZeer goedGeweldig

2047. Een dikke 85 jaar nadat de eerste mens de ruimte betrad, moet de crew van het ruimteschip Lewis and Clark een ander schip terughalen dat zeven jaar eerder verdween in een zwart gat. Totaal onvoorbereid op wat ze zullen aantreffen, proberen ze er het beste van te maken. Bij hun aankomst blijkt echter snel dat er iets aanwezig is dat allesbehalve aardse oorsprong kent. Het kwaad zit hem niet in een wezen, maar in de motor van het schip dat zo een eigen leven gaan leiden is. Het is aan de crew van Lewis and Clark om het schip Event Horizon met de experimentele motor voorgoed te vernietigen. Uiteraard is dat niet naar de zin van de entiteit die gevormd werd tijdens de veel te lange ruimtereis.

In de literatuur gebeuren langeafstands ruimtereizen op veel verschillende manieren. Dat kan gaan via een kunstmatige slaap, over snelheden groter dan het licht tot mathematische ingrepen die ruimte en tijd doen plooien op een manier die we nog steeds niet begrijpen. Maar één gezamenlijke noemer is steeds aanwezig in alle


DI 02/11 - 22:15

mogelijke vormen: het gevaar voor de mens. Laurence Fishburne, Sam Neil, Kathleen Quinlan en een toen nog vrij onbekende Sean Pertwee mogen zich vastbijten in dit gevaar.

bottom of page