top of page

zo 30 okt.

|

Brugge

The Fantasy Soundtrack

THE FANTASY SOUNDTRACK: lezing door Robin Broos

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
The Fantasy Soundtrack

Tijd en locatie

30 okt. 2022 18:00 – 19:30

Brugge, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge, België

Gasten

Over het evenement

Uit een recente studie blijkt ‘Hedwig’s Theme’ van John Williams de meest iconische soundtrack aller  tijden. Hoor je die ene melodie, dan word je meteen terug gekatapulteerd naar de magische wereld van  Harry Potter. Howard Shore schreef op zijn beurt meer dan 100 verschillende leitmotivs voor de ‘The  Lord of the Rings’-trilogie. Het mag duidelijk zijn: ook in fantasyfilms maakt muziek vaak het verschil. 

Filmjournalist Robin Broos schreef in 2020 ‘The Original Soundtrack’, een boek (uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts) boordevol interessante weetjes en boeiende anekdotes over filmmuziek in de  ruimste zin. Een project dat voortvloeide uit het radioprogramma met dezelfde naam dat een decennium geleden ontstond op de redactie van Klara. Sinds 2018 is Robin Broos co-presentator van het  programma. Ook is hij tweewekelijks te horen in zijn eigen podcast ‘Disney Klassiekers’, waarin hij een  klassieke Disney-tekenfilm bespreekt met een centrale gast. Sinds dit jaar loopt het tweede seizoen,  met de focus op Pixar-films. 

Vorig jaar won Robin Broos de Publieksprijs van Razor Reel met zijn lezing ‘The Sci-Fi Soundtrack’. Speciaal voor deze editie duikt hij anderhalf uur lang in fantasy soundtracks. Wij zijn ervan overtuigd dat je  nadien naar de platenboer snelt om de vinylcollectie uit te breiden met wat vers luistervoer!

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

  • Filmticket

    € 0,00

    € 0,00

    0

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page